「カキノキ 広島大学東広島キャンパス」の版間の差分
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*''Diospyros kaki'' Thunb. | *''Diospyros kaki'' Thunb. | ||
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+ | *Deciduous tall tree. | ||
+ | *Cultivated for fruit trees in many places.There are many horticultural varieties. | ||
+ | *Leaves 7-15 cm long, glossy, and turn red during the deciduous season. | ||
+ | *Fruits ripen to yellowish red, some sweet, some astringent. | ||
+ | *Leaves are used to make "persimmon leaf sushi" (In Japanese, "Kakinoha-zushi"), etc. The persimmon juice made from astringent persimmons contains high levels of tannin and was used as a dye, paint, and medicine. | ||
==中文== | ==中文== |
2021年9月21日 (火) 02:58時点における版
カキノキ(東広島キャンパスの植物)
日本語
和名 Japanese name
学名
- Diospyros kaki Thunb.
分類
- カキノキ科 Ebenaceae
分布
- 本州(西部)・四国・九州,朝鮮(済州島)・中国に分布する.
東広島キャンパスの花期
- 調査中
解説
- 落葉高木.
- 各地で果樹のための栽培され,多くの園芸品種がある.
- 葉は7-15 cmで光沢が強い.落葉期には紅葉する.
- 果実は黄赤色に熟し,甘いものや渋いものなどがある.
- 葉は柿の葉寿司などに利用される.また,渋柿から作られる柿渋(かきしぶ)はタンニンを多く含み,染料や塗料,薬として利用されていた.
English
English name
- Japanese persimmon
- kaki
Scientific name
- Diospyros kaki Thunb.
Taxonomy
- Ebenaceae
Distribution
- Distributed in Honshu (western part), Shikoku, Kyushu, Korea (Jeju Island) and China.
Flowering season
Notes
- Deciduous tall tree.
- Cultivated for fruit trees in many places.There are many horticultural varieties.
- Leaves 7-15 cm long, glossy, and turn red during the deciduous season.
- Fruits ripen to yellowish red, some sweet, some astringent.
- Leaves are used to make "persimmon leaf sushi" (In Japanese, "Kakinoha-zushi"), etc. The persimmon juice made from astringent persimmons contains high levels of tannin and was used as a dye, paint, and medicine.
中文
中文名 Chinese name
- 柿蒂
科学名称
- Diospyros kaki Thunb.
分类
- 柿树科 Ebenaceae
分布
- 它分布于本州(西部)、四国、九州、朝鲜(济州岛)、中国等地。
开花季节
- 调查中
解说
- 落叶乔木。
- 在很多地方被当作果树栽培,有很多园艺品种。
- 叶子有7-15厘米长,有光泽。 叶子在落叶季节变成红色,颜色鲜艳的叶子有时在日本料理中被用作装饰。
- 果实成熟后呈黄红色,有些是甜的,有些是涩的。
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