「カキノキ 広島大学東広島キャンパス」の版間の差分

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*The leaves are used to make "persimmon leaf sushi" (in Japanese: "kakinoha-zushi"). The astringent persimmon juice, called "kakishibu", made from astringent persimmons contains high levels of tannin and was used as dye, paint, and medicine.
  
 
==中文==
 
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2022年3月4日 (金) 13:22時点における最新版

カキノキの果実(広島県東広島市鏡山; 撮影: 中村 創, Nov. 06, 2021)

カキノキ(東広島キャンパスの植物)

日本語 / English / 中文

日本語

和名 Japanese name

学名

  • Diospyros kaki Thunb.

分類

  • カキノキ科 Ebenaceae

分布

  • 本州(西部)・四国・九州,朝鮮(済州島)・中国に分布する.

東広島キャンパスの花期

  • 調査中

解説

  • 落葉高木.
  • 各地で果樹のための栽培され,多くの園芸品種がある.
  • 葉は7-15 cmで光沢が強い.落葉期には紅葉する.
  • 果実は黄赤色に熟し,甘いものや渋いものなどがある.
  • 葉は柿の葉寿司などに利用される.また,渋柿から作られる柿渋(かきしぶ)はタンニンを多く含み,染料や塗料,薬として利用されていた.

English

English name

  • Oriental persimmon
  • Japanese persimmon
  • kaki

Scientific name

  • Diospyros kaki Thunb.

Taxonomy

  • Ebenaceae

Distribution

  • Distributed in Honshu (western part), Shikoku, Kyushu; Korea (Jeju Island) and China.

Flowering season

  • (Under survey)

Notes

  • Tall deciduous tree.
  • It is cultivated for fruit in many places and there are various horticultural varieties.
  • Leaves are 7-15 cm long, glossy, and turn red during fall season.
  • Fruits ripen to yellowish red, some sweet, some astringent.
  • The leaves are used to make "persimmon leaf sushi" (in Japanese: "kakinoha-zushi"). The astringent persimmon juice, called "kakishibu", made from astringent persimmons contains high levels of tannin and was used as dye, paint, and medicine.

中文

中文名 Chinese name

  • 柿蒂

科学名称

  • Diospyros kaki Thunb.

分类

  • 柿树科 Ebenaceae

分布

  • 它分布于本州(西部)、四国、九州、朝鲜(济州岛)、中国等地。

开花季节

  • 调查中

解说

  • 落叶乔木。
  • 在很多地方被当作果树栽培,有很多园艺品种。
  • 叶子有7-15厘米长,有光泽。 叶子在落叶季节变成红色,颜色鲜艳的叶子有时在日本料理中被用作装饰。
  • 果实成熟后呈黄红色,有些是甜的,有些是涩的。

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