Carbohydrate

提供: 広島大学デジタル自然史博物館 植物
2015年2月17日 (火) 08:58時点におけるTshimamoto (トーク | 投稿記録)による版

(差分) ←前の版 | 最新版 (差分) | 次の版→ (差分)
移動: 案内検索

目次

carbohydrate(s)

  • 炭水化物(日本語)
  • (Español)

Definition

Glossary of "Plant Biology (1st ed.)" by Graham et al. (2003)

  • Organic molecules composed of carbon, hydrogen, and oxygen in the ratio of 1:2:1; sugars, starch, and cellulose are examples of carbohydrates.

Glossary of "The Cell (5th ed.)" by Alberts et al. (2008)

  • General term for sugars and related compounds containing carbon, hydrogen, and oxygen, usually with the empirical formula (CH2O)n.

文献(引用)


広島大学 / デジタル自然史博物館 / 植物 / アルファベット順 | 仮名順 にもどる